Πρωτοποριακές ασκήσεις από τον Β.Γεδεών στις ακαδημίες του Ερμή Σχηματαρίου!

%cf%84%ce%b5%cf%83%cf%844
Σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τα τμήματα υποδομής προχώρησε ο Ερμής Σχηματαρίου που σε συνεργασία με τον γυμναστή Βασίλη Γεδεών πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο μετρήσεις σωματομετρικών χαρακτηριστικών όλων των παιδιών που συμμετέχουν στις ακαδημίες του συλλόγου!
Οι μετρήσεις αφορούσαν το ύψος, βάρος, περιφέρεια μέσης, άνοιγμα χεριών. Μετρήθηκε η ευλυγισία τους με το sit and reach box, ενώ έγινε ένα τεστ ταχύτητας στα 10 μέτρα. Επίσης έγιναν αλλά δύο μετρήσεις, το test aahaper (ντρίμπλας) και το test harrison (σουτ).

%cf%84%ce%b5%cf%83%cf%841Ο σκοπός της μέτρησης αξιολόγησης έχει να κάνει με την παρακολούθηση της εξέλιξης και βελτίωσης των Ακαδημιών και ένα κίνητρο για τα παιδιά ώστε να βρίσκονται κοντά στον αθλητισμό και στο άθλημα του μπάσκετ.
Επίσης, το πρόγραμμα εστιάζεται στις προσωπικές αδυναμίες του κάθε παιδιού με στόχο τη βελτίωσή του.
Ο γυμναστής Βασίλης Γεδεών τόνισε για αυτή τη πρώτη εμπειρία:“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Τσαούση και τη διοίκηση του Ερμή Σχηματαρίου που δοκίμασαν αυτά τα προγράμματα στα παιδιά του συλλόγου. Οι μικροί αθλητές του Ερμή συνεργάστηκαν άψογα και φάνηκε πως ήταν κάτι που άρεσε και στους ίδιους. Θα ακολουθήσουν και άλλα τεστ, πιο εξειδικευμένα για μεγαλύτερα παιδιά. Είναι ένα πρόγραμμα που βοηθάει το πλάνο των προπονητών ώστε να αξιολογήσουν τα παιδιά και να %cf%84%ce%b5%cf%83%cf%843βλέπουν την εξέλιξή τους ενώ παράλληλα δίνει και ένα κίνητρο στα ίδια τα παιδιά ώστε να βελτιώνονται διαρκώς. Μετά από κάποιους μήνες θα επαναλαμβάνουμε τα τεστ ανά ηλικία ώστε να βλέπουμε με αριθμούς την εξέλιξη του καθενός”.
Ο προπονητής του Ερμή Σχηματαρίου Γιάννης Τσαούσης ανέφερε χαρακτηριστικά για αυτή τη συνεργασία:”Ευχαριστώ πολύ τον Βασίλη Γεδεών για τη συνεργασία και ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος στο χώρο του μπάσκετ που διαρκώς ψάχνεται για το καλύτερο πάνω στη δουλειά του. Έγινε πολύ καλή δουλειά στα παιδιά και αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον γιατί εκτός από τα παιδιά βοηθάει πολύ και εμάς τους προπονητές στη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο”.
%cf%84%ce%b5%cf%83%cf%842Ο πρόεδρος της ομάδας Θάνος Καμινιώτης που ήταν παρών στα προγράμματα είπε από την πλευρά του:”Βασικό μέλημα του συλλόγου μας είναι οι ακαδημίες και οι καλύτερες παροχές που μπορούμε να δίνουμε διαρκώς στους μικρούς αθλητές μας. Έγινε πολύ καλή δουλειά από τον Βασίλη Γεδεών και σε συνεργασία μαζί του θα ακολουθήσουν και άλλα προγράμματα βελτίωσης στο προσεχές μέλλον”.

 

%cf%84%ce%b5%cf%83%cf%845

 

 

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.