Category: foto retro

ΦΙΛΙΚΟ: ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 58-74

Στο τελευταίο φιλικό πριν την επίσημη έναρξη των υποχρεώσεων της Α” κατηγορίας, η Παναγίτσα επικράτησε σήμερα το απόγευμα στην Αυλίδα του Αίαντα με 58-74.

Από τους νικητές, απουσίαζαν οι Λαζαρίδης και Χαρ.Μπέλλος.

Από τη Δευτέρα η Παναγίτσα μπαίνει σε προετοιμασία επίσημου αγώνα, με πρώτο αντίπαλο το ερχόμενο Σάββατο στο κλειστό της Πειραϊκής τον Απόλλωνα Λιβαδειάς. Read more »

FOTO RETRO: Ο Γιώργος Βελισσαράκος στην πρώτη γραμμή!

Στο Αλεξάνδρειο το 1989 στον πάγκο του Παναθηναϊκού απέναντι στον Άρη. Από αριστερά ο Γ. Βελισσαράκος μαζί με τους Μάρκο Σούση (έφορος), Γιώργο Σκροπολίθα και τον τωρινό κόουτς του  Παναθηναϊκού Αργύρη Πεδουλάκη!

Ο Γιώργος Βελισσαράκος μπορεί σήμερα να ασχολείται με το τοπικό μπάσκετ και να έχει φύγει από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όμως αυτό δεν ακυρώνει το προπονητικό του παρελθόν, που έχει πολλές επιτυχίες σε επίπεδο πρωταθλητισμού στην τότε Α” Εθνική τόσο των αντρών ως προπονητής του Παναθηναϊκού, όσο και των Γυναικών που ιδίως με τον Σπόρτιγκ έκανε μεγάλες πορείες.

Σήμερα, μέσα από τη στήλη retro basket του eviabasket.gr είναι ευκαιρία να θυμηθούμε μερικές από αυτές, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι… Read more »

FOTO RETRO: Διαχρονική αξία το Λύκειο Κανήθου!

Το Λύκειο Κανήθου το 2011 στους ''8'' καλύτερους της Ελλάδας.

Η σημερινή φωτογραφία δεν είναι αρκετά παλιά, είναι όμως χαρακτηριστική για το ταλέντο που υπήρχε ανέκαθεν στο σχολείο του Καράμπαμπα.

Μετά λοιπόν τη φωτογραφία ρετρό με την επιτυχία του Λυκείου Κανήθου το 1991 που είχε φτάσει έως του “8” της Ελλάδας, 20 χρόνια αργότερα ακολούθησε μια ακόμα αντίστοιχη διάκριση. Read more »

FOTO RETRO: Η Ιτέα το 1989 στην Α” ΕΣΚΑΣΕ!

ΙΤΕΑ 1988-89

Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 1988-89 είναι η σημερινή φωτογραφία, με την Ιτέα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α” ΕΣΚΑΣΕ αποτελώντας από τότε σταθερή αξία στα τοπικά δρώμενα.

Στην κάτω σειρά, πρώτος από αριστερά ο σημερινός προπονητής της ομάδας Χρήστος Μωραϊτης στα νιάτα του… Read more »

FOTO RETRO: Ο γάμος του Βελισσαράκου τον Ιούνη του 1980!

ΒΕΛΙΣΣ ΓΑΜΟΣ

Τον Ιούνη του 1980 ο γάμος του Γιώργου Βελισσαράκου αποτέλεσε το μπασκετικό γεγονός εκείνου του καλοκαιριού, μια που στάθηκε η αφορμή για να δώσει το παρών όχι σε κάποιο γήπεδο αλλά στην εκκλησία, όλη η μπασκετική κοινωνία εκείνης της εποχής. Read more »

FOTO RETRO: Το camp του Αγγέλου στη Χαλκίδα το 1990!

ΑΓΓΕΛΟΥ-ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ-ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΣ ΚΑΜΠ 1990

Ένα βήμα μπροστά από την εποχή του ήταν ο Βαγγέλης Αγγέλου και στο κομμάτι των ακαδημιών, διοργανώνοντας το 1990 το πρώτο camp στη Χαλκίδα που σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή πολλών μικρών αθλητών και με καλεσμένους διάσημους παίκτες εκείνης της εποχής.

Το camp είχε διάρκεια μιας εβδομάδας, με διπλές προπονήσεις πρωί-απόγευμα στο μοναδικό τότε κλειστό των ΚΕΤΕ αλλά κυρίως στα ανοιχτά γήπεδα του Βούρκου. Read more »

FOTO RETRO: Στους “8” της Ελλάδας το Λύκειο Κανήθου το 1991!

ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΝΗΘΟΥ 1991

Στα σχολικά πρωταθλήματα το Λύκειο Κανήθου είχε ανέκαθεν παράδοση σε τίτλους και διακρίσεις, με κορυφαία στιγμή το 1991 όταν η ομάδα μπάσκετ κατέκτησε τον τίτλο στο νομό, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τους “8” του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος! Read more »

FOTO RETRO: Η ΑΓΕΧ του 1981 κάνει ντεμπούτο στη Β” Εθνική!

αγεχ 1981

Μια φωτογραφία-ιστορία του μπάσκετ της Χαλκίδας η σημερινή, με την ΑΓΕΧ του 1981 στην πρώτη της χρονιά στη Β” Εθνική και στην πρώτη σεζόν που ο Γιώργος Βελισσαράκος είχε σταματήσει το μπάσκετ ασχολούμενος πλέον μόνο με την προπονητική!

Η άνοδος στη Β” Εθνική έφερε και μεταγραφές τότε για την ΑΓΕΧ, με τον Βελισσαράκο να φέρνει στη Χαλκίδα τον Σωτήρη Γερμανό από τη Θήβα, σημερινό προπονητή του Άρη! Read more »

FOTO RETRO: Η ΑΓΕΧ του 1983 στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ!

13329682_901837026594974_1346396147_n

Η ιστορία της ΑΓΕΧ που φέτος έγινε…40 ετών καθότι ιδρύθηκε το 1976, είναι μεγάλη και όσο και αν η τωρινή κατάσταση της ομάδας δεν εμπνέει, υπάρχουν τουλάχιστον στιγμές του ένδοξου παρελθόντος που θυμίζουν σε όλους την αξία και τη δυναμική αυτού του συλλόγου.

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο 1983, με δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα από το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο στάδιο της Χαλκίδας, που ήταν τότε η έδρα της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β” Εθνικής. Read more »

FOTO RETRO: Άνοδος για το Βασιλικό το 2001 στην Α” ΕΣΚΑΣΕ και διάλυση της ομάδας!

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Βασιλικό είχε μια από τις καλύτερες ομάδες της περιφέρειας και μάλιστα το 2001 κατάφερε να ανέβει και στην Α” ΕΣΚΑΣΕ.

Τότε όμως, έγινε κάτι το μοναδικό για τα χρονικά του τοπικού μπάσκετ, καθώς η διοίκηση της ομάδας, που στην πλειοψηφία της απαρτιζόταν από μέλη του τμήματος πάλης, αποφάσισε να μην κατεβάσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Α” Κατηγορίας! Read more »

Όταν η ΑΓΕΧ έπαιζε στο ανοιχτό στάδιο της Χαλκίδας!

αγεχ 1979

Σήμερα θα γυρίσουμε το χρόνο αρκετά πίσω, θα φτάσουμε στο 1979 και στην ΑΓΕΧ που είχε έδρα το ανοιχτό τσιμεντένιο γήπεδο στο στάδιο της Χαλκίδας!

Εκεί “χτίστηκε” το μπάσκετ της Χαλκίδας, με μεγάλες μάχες τότε στη Β” Εθνική, με βροχές, κρύα, αλλά και πολύ μεράκι για το άθλημα. Read more »

ΑΓΕ Χαλκίδας 30 χρόνια πριν!

αγεχ 1986-87

“Και διηγώντας τα να κλαις” θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του κειμένου, για μια ομάδα-σύμβολο για τη Χαλκίδα και όχι μόνο, που έπειτα από μια σταθερή πορεία σε Εθνικές κατηγορίες φτάνοντας και κάνοντας σταδιοδρομία μέχρι και στην Α2, σήμερα είναι στη Β” ΕΣΚΑΣΕ!

Παρ” όλα αυτά, η ιστορία της ΑΓΕΧ είναι μεγάλη και μέσα από τις φωτογραφίες μπορούμε να θυμηθούμε παλιές καλές στιγμές. Read more »

Μπρατσιάκος-Βαρσαμάς στην Κω το ’89!

βαρσ-μπρατσ 89

Συνήθως οι αναμνηστικές φωτογραφίες από το στρατό έχουν να κάνουν με όπλα και ασκήσεις αλλά όταν έχεις να κάνεις με…άρρωστους με το μπάσκετ, οι φωτογραφίες θα περιλαμβάνουν πάντα και μια πορτοκαλί μπάλα!

Η φωτογραφία που έχουμε σήμερα στο retro-eviabasket είναι τραβηγμένη το 1989 στην Κω με πρωταγωνιστές δύο Χαλκιδέους παίκτες της ΑΓΕΧ τότε, που ακόμα ασχολούνται με το μπάσκετ αλλά από διαφορετικό πόστο ο καθένας. Read more »

1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας 20 χρόνια πριν!

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 1997

Τα μαθητικά τα χρόνια δεν ξεχνιούνται και δεν τα αλλάζεις με τίποτα όπως λέει και το τραγούδι, πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται από ευχάριστες αθλητικές αναμνήσεις!

Γυρνάμε πίσω λοιπόν, στο 1997 και στο σχολικό πρωτάθλημα Γυμνασίων με το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας που είχε παράδοση στο μπάσκετ, να πρωταγωνιστεί και πάλι! Μάλιστα, ως πρωτοπόροι στην εποχή τους, είχαν και χορηγία στη φανέλα, την εφημερίδα “Ευβοϊκή Γνώμη’! Read more »

Και ποδοσφαιριστές έχουμε…

ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ

Για χρόνια προπονητής μπάσκετ και μάλιστα με σημαντικές επιτυχίες, με ανόδους από τις μικρές κατηγορίες στην Α” ΕΣΚΑΣΕ και…παρ ολίγον ανόδους ακόμα και στη Γ” Εθνική.

Πριν ασχοληθεί με το μπάσκετ όμως, πέρασε και από τα χωμάτινα γήπεδα ποδοσφαίρου, αγωνιζόμενος με την Αταλάντη, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που είναι από το 1987. Read more »

Γιούλ, Ρίμπας, Κλαβέρ στην…Αταλάντη!

ΦΥΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Το ξέρατε ότι ο Σέρχιο Λιούλ της Ρεάλ Μαδρίτης , ο Βίκτορ Κλαβέρ της Λοκομοτίβ Κούμπαν, ο Πάου Ρίμπας της Μπαρτσελόνα και οι υπόλοιποι παικταράδες της Εθνικής Ισπανίας, είχαν παίξει εν έτει 2005 στο κλειστό της Αταλάντης;

Και όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό και επιβεβαιώνεται μέσα από το προσωπικό αρχείο του επί μια 20ετία προέδρου της ΑΓΕ Χαλκίδας Χρήστου Χρήστου που μας έδωσε το φύλλο αγώνος από την τότε αναμέτρηση της Ισπανίας με την Πολωνία που αφορούσε την προετοιμασία των δύο ομάδων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. Read more »

Ο Ερμής…πέταγε το 1994-95 στην Α” ΕΣΚΑΣΕ!

ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ 1994-95

Ο Ερμής Σχηματαρίου είναι αναμφίβολα μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ένωσης, με πολλές επιτυχίες στο παρελθόν, με ανόδους στη Γ” Εθνική και διακρίσεις στα τμήματα υποδομής.

Φέτος, πρωταγωνιστεί και πάλι στο αντρικό πρωτάθλημα ενώ το εφηβικό έχει βάλει πλώρη για ψηλά!

Γυρνώντας το χρόνο πίσω στο 1994, συναντάμε τον Ερμή Σχηματαρίου χωρίς δικό του γήπεδο αλλά με ομαδάρα που πρωταγωνιστούσε στο Α” τοπικό! Read more »

ΓΑΣ Ν.Αρτάκης… 20 χρόνια πριν!

ΓΑΣ Ν.ΑΡΤΑΚΗΣ ΡΕΤΡΟ ΦΩΤΟ

Ο ΓΑΣ Ν.Αρτάκης έκανε τη δική του επανεκκίνηση τα τελευταία χρόνια, κέρδισε πέρυσι την άνοδο στη Β” κατηγορία και σιγά-σιγά αρχίζει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, μην ξεχνώντας βέβαια τις παλιές καλές εποχές.

Στην παρακάτω φωτογραφία, γυρίζουμε το χρόνο πίσω μια ολόκληρη 20ετία, φτάνοντας στο 1996 και στην τότε ομάδα-φόβητρο του ΓΑΣ Ν.Αρτάκης που διεκδικούσε μέσω play-off την άνοδό της στη Γ” Εθνική!  Read more »

ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Μια φωτό-μια ιστορία!

ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 1977

Η ΑΓΕ Χαλκίδας, μπορεί να μη περνάει τα καλύτερά της χρόνια, ίσα-ίσα θα λέγαμε, όμως η ιστορία της ομάδας, δεν παραγράφεται.

Από το 1976, έβαλε μπρος τις μηχανές και σε αυτά τα 40 περίπου χρόνια έζησε μεγάλες στιγμές, με κορυφαία την άνοδο στην Α2 και την σταθεροποίησή της εκεί για αρκετά χρόνια.

Μετά την ακμή όμως, ακολούθησε η παρακμή, με την ΑΓΕΧ να παραπαίει τα τελευταία χρόνια έχοντας φτάσει να αγωνίζεται στο δεύτερο τη τάξει τοπικό πρωτάθλημα. Read more »