Over play Uncategorized

RETRO BASKET: Ο Γ.Σ.Χαλκίδας στη Γ΄Εθνική εν έτει 2001!

Στις αρχές της χιλιετίας το μπάσκετ της Χαλκίδας ζούσε μεγάλες στιγμές, έχοντας δύο ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες, με πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο.

Εκτός της ΑΓΕΧ του Βαγγέλη Αγγέλου που παίζοντας στην Α2 βρέθηκε την περίοδο 2001-02 αρκετά κοντά ακόμα και στην άνοδο, στο μπασκετικό προσκήνιο βρέθηκε και ο Γ.Σ.Χαλκίδας αγωνιζόμενος στη Γ’ Εθνική με ποιοτικό ρόστερ.

Κόουτς της ομάδας 15 χρόνια πριν, ο επιτυχημένος Χαλκιδέος προπονητής Βασίλης Μπρατσιάκος, που οδηγεί τα τελευταία χρόνια την Κύμη στο δρόμο των επιτυχιών με αποκορύφωμα τη φετινή συμμετοχή της στην Α1.

Παίκτες της ομάδας τότε, οι ταλαντούχοι Χαλιδέοι εκείνης της εποχής (Χατζηστάμου, Γεδεών, Βεζυρτζόγλου, Κούτρας, Μπακάμης, Βελισσαράκος κλπ.) ο Θέμης Μάστορης που παίζει ακόμα και σήμερα στο Αλιβέρι, αλλά και μεταγραφές πρώτης γραμμής όπως ο Μπάμπης Παπαδάκης που μετά τον Ολυμπιακό είχε αγωνιστεί με την ΑΓΕΧ το ’96 στη Γ’ Εθνική, ο Καλλιμανάς, ο Μποτάνης και άλλοι.

Στη φωτογραφία που μας έστειλε από το αρχείο του ο Γιώργος Μπρούζος, βοηθός προπονητή τότε, διακρίνονται:

Πάνω από αριστερά: Καλλιμανάς, Μάστορης, Μπακάμης, Παπαδάκης, Χατζηνικολής, Γιακομίδης, Αναστασίου, Βελισσαράκος.

Κάτω από αριστερά: Γεδεών, Χατζηστάμου, Βεζυρτζόγλου, Μπέκολι (φροντιστής), Μπρούζος (β’ προπονητής), Μπρατσιάκος (προπονητής), Καρατσόλιας (manager), Πιτσιλιώνης, Κούτρας, Μποτάνης.

%ce%b3%cf%83%cf%87-2001

 

Σχετικά άρθρα

Πολύ καλός ο Χαντζής στην πρώτη νίκη των Dubai Falcons!

pannikolaou

Σχολικοί αγώνες Ν. Ευβοίας: Ξεκίνημα με νίκες για 1ο ΕΠΑΛ, ΓΕΛ Ν. Αρτάκης & ΓΕΛ Βαθέος Αυλίδας!

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβολή στο ΓΑΣ Άμφισσας-Πρωτέας Σχημ. λόγω συμμετοχής Χαντζή στη Rising Stars South

pannikolaou