Assists and dunks Uncategorized Α1 Α2

Ας μην βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας…

Το μπάσκετ και στην προκειμένη περίπτωση το μπάσκετ της δικής μας περιφέρειας, περνάει αναμφίβολα την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, μια ομάδα από την Ένωση βρίσκεται στην Α1, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την ΕΣΚΑΣΕ, τα σωματεία της και τους αθλητές τους.

Επίσης, για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική βρίσκονται 3 ομάδες της Ένωσης και καμιά απ’ αυτές δεν παίζει ρόλο κομπάρσου, οπότε πολύ πιθανό του χρόνου να μιλάμε ακόμα και για 4 εκπροσώπους, εκτός και αν κάποιος ανέβει στη Β’ Εθνική…

Χθες, μετά το τέλος του αγώνα της Κύμης με το Ρέθυμνο, ο κόουτς των νικητών Βασίλης Μπρατσιάκος, έκανε παράπονα στη συνέντευξη τύπου για το γεγονός ότι δεν γέμισε το γήπεδο, ζητώντας από την ΕΣΚΑΣΕ να μην ορίζει αγώνες την ώρα που παίζει η Κύμη εντός έδρας.

Εγώ θα προσθέσω, πως ο Μπρατσιάκος ζητάει το αυτονόητο. Δεν επιτρέπεται η Ένωση να μην προστατεύει το δικό της προϊόν. Σίγουρα, δεν υπάρχουν διαθέσιμες ώρες στα κλειστά της Χαλκίδας στην προκειμένη περίπτωση, αλλά από το να ‘απαγορεύεται’ στον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο να παρακολουθήσει αγώνα της Α1 και παράλληλα να ενισχύσει την ομάδα της Κύμης, προτιμότερο είναι να πάνε τα τοπικά πρωταθλήματα λίγο πιο πίσω.

Χθες για παράδειγμα, την ώρα που έπαιζε η Κύμη με το Ρέθυμνο, συν-πλην μια ώρα, στα γήπεδα του Δήμου Χαλκίδας αλλά και στο κοντινό Σχηματάρι, διεξάγονταν ταυτόχρονα 4 παιχνίδια!

Μιλάμε για 8 ομάδες, περίπου 80 αθλητές που μαζί με τους προπονητές, τους παράγοντες και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στα αντίστοιχα γήπεδα, ξεπερνούσαν τους 250!

Ξέρω, πολλούς, πάρα πολλούς παίκτες ομάδων και όχι μόνο, που δεν ήρθαν στο κλειστό Κανήθου γιατί ήταν υποχρεωμένοι να πάνε την ίδια ώρα σε άλλο γήπεδο.

Αυτός ο κόσμος, ο καθαρά μπασκετικός λοιπόν, δεν είχε τη δυνατότητα χθες να παρακολουθήσει ένα αγώνα της Α1, αναγκασμένος να δώσει το παρών στις δικές του υποχρεώσεις.

Θυμάμαι, όταν το 1992 η Χαλκίδα διεκδικούσε την άνοδό της στο ποδόσφαιρο από τη Δ’ Εθνική στη Γ’ κάτι που πέτυχε κερδίζοντας τότε τον Περαμαϊκό με 3-0 την τελευταία αγωνιστική, η ΕΠΣΕ δεν έβαζε κανένα αγώνα σε ολόκληρο τον νομό (!), τις Κυριακές που έπαιζε η Χαλκίδα εντός έδρας ώστε να μπορεί ο κόσμος να ενισχύει την ομάδα του νομού του.

Σήμερα, δεν μιλάμε να μην γίνεται κανένα ματς την ώρα που παίζει η Κύμη σε όλο το νομό, αλλά να γίνει το πιο απλό, να μην υπάρχουν εκείνες τις ώρες αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή.

Ώρα λοιπόν να δούμε την αντίδραση της ΕΣΚΑΣΕ στο ζήτημα, η λύση δεν θα είναι εύκολη λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου, αλλά πρέπει και μπορεί να βρεθεί, ώστε να μην βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας…

Το πρωτάθλημα της Α1 είναι γιορτή και από τα μεγάλα γεγονότα δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Παναγιώτης Νικολάου

 

 

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ήττα-μαχαιριά! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 73-83

pannikolaou