Α1

Περιμένοντας τη ‘Βασίλισσα’

Η ΚΥΜΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ…

Η Χαλκίδα και το κλειστό της Κανήθου βάζουν τα καλά τους, καθώς αύριο έρχεται η …. «Βασίλισσα»! Ο λόγος για την ΑΕΚ, την «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ, την οποία υποδέχεται ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης SEAJETS αύριο Σάββατο στις 17:00, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Μπορεί λοιπόν η υποδοχή να γίνει με τις τιμές και τον σεβασμό που αρμόζει στην ιστορία της ΑΕΚ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι κανείς στην ομάδα της Κύμης SEAJETS διατεθειμένος για «υποκλίσεις».

Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα και την τεράστια δυναμική της αντιπάλου, αλλά υπάρχει μεγάλη θέληση για να την αντιμετωπίσουν στα ίσια για 40 λεπτά και να διεκδικήσουν την νίκη.

Η ΑΕΚ είναι αναμφίβολα από τους πλέον ιστορικούς μπασκετικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1968, από όπου της έμεινε και το προσωνύμιο «Βασίλισσα». Επιπλέον είναι η τέταρτη σε κατακτήσεις τίτλων Πρωταθλητών Ελλάδας με οκτώ συνολικά, με το τελευταίο της πρωτάθλημα να το κατακτά το 2002.

Την φετινή σεζόν συμμετέχει εκτός από το ελληνικό πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League και στο Basketball Champions League, έχοντας υψηλές προσδοκίες και από τις δύο διοργανώσεις. Ο κόουτς Γιούρι Ζντοβτς, που συνεχίζει στον πάγκο για 2η σεζόν, στην ουσία δημιούργησε από την αρχή μια νέα ομάδα, που μέχρι τώρα φαίνεται πολύ δυνατή. Στις καλοκαιρινές μεταγραφές έφερε στην «Ένωση» παίκτες όπως ο Μάικλ Ντίξον, ο Κώστας Βασιλειάδης, ο Τζαουάντ Ουίλιαμς, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο Ράνταλ Φάλκερ, ο Νίκολα Ιβάνοβιτς, ο Διονύσης Σκουλίδας, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ενώ από το περσινό ρόστερ παρέμειναν οι Μίλαν Μιλόσεβιτς, Ντούσαν Σάκοτα, Δημήτρης Μωραϊτης, Γιώργος Τσαλμπούρης και Δημήτρης Μαυροειδής.

Στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος η ΑΕΚ έδειξε τα «δόντια» της κερδίζοντας εύκολα τον Απόλλωνα Πατρών και το Λαύριο, ενώ στην πρεμιέρα του Basketball Champions League έκανε «περίπατο» με αντίπαλο την Ζολνόκι. Οπότε είναι φανερό ότι δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και σίγουρα αποτελεί έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της Κύμης SEAJETS όμως είναι αποφασισμένοι να παλέψουν το ματς και να διεκδικήσουν την νίκη.

 

Σχετικά άρθρα

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou

Ο Ηλίας Κουρέπης στην Καρδίτσα!

pannikolaou