Uncategorized Α1

Το βήμα της Α1 Basket League

κολτσι

Γράφει ο Τάσος Κολτσιδόπουλος

Η  9η  αγωνιστική  της  BASKET  LEAQUE  ήταν αρκετά εντυπωσιακή και είχε από όλα. Στο ντέρμπυ της ημέρας ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κέρδισε σχετικά άνετα την Α.Ε.Κ. αν και στο τέλος του παιχνιδιού πήγε να το κάνει λίγο δύσκολο.

Παρόλο που ο Σφαιρόπουλος είχε αρκετές απουσίες,  στηρίχθηκε στους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες του, όπως ο  Μάντζαρης, ο Αθηναίου αλλά και οι  Πρίντεζης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου,  και στον Στρόμπερι που δείχνει  να  ανεβάζει συνεχώς την απόδοσή του και επιθετικά αφού στους άλλους τομείς ήταν καλός.

Η Α.Ε.Κ. αντίστοιχα, έδειξε ότι με την προσθήκη των Κούπερ και Αρμσεντ, θα διαμορφώσει προς το καλύτερο το  επιθετικό της παιχνίδι που είχε την μονοτονία του πολύ καλού Μαυροκεφαλίδη, και γέμισε περισσότερο και  σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα το ρόστερ της.

Ο  ΑΡΗΣ  από  την  άλλη πλευρά σε ένα κατάμεστο γήπεδο, κάνοντας στο μεγαλύτερο μέρος του ματς το σωστό  rotation για να ξεκουράσει τους επιβαρρυμένους παίκτες του κέρδισε σχετικά εύκολα την ΚΗΦΙΣΙΑ,  η  οποία  σε  ακόμη ένα παιχνίδι ήταν  ιδιαίτερα ανταγωνιστική και δεν παραδόθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Π.Α.Ο.Κ. από την  άλλη πλευρά έκανε μια οδυνηρή ήττα από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, στην Περιβόλα,  στα τελευταία  7  δέκατα από  το  εκπληκτικό φόλοου του Σάντλερ. Αυτή  η  νίκη ήταν η πρώτη των Πατρινών στην έδρα τους η οποία  τους βοήθησε παρά πολύ και βαθμολογικά  αλλά και ψυχολογικά, ενώ έδειξαν να κερδίζουν και τον απογοητευμένο  κόσμο τους πάλι.

Το ΡΕΘΥΜΝΟ δυσκολεύτηκε πάλι, αλλά κέρδισε την ΚΑΒΑΛΑ του Στήβ Γιατζόγλου,  η οποία με την προσθήκη  του  Λέιζερ και την φοβερή εμφάνιση του Ταπούτου το «πάλεψε» αλλά δεν τα κατάφερε για μια ακόμη φορά, βλέποντας τον  κίνδυνο του υποβιβασμού να πλησιάζει επικίνδυνα. Οι Κρητικοί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την διακοπή του πρωταθλήματος για να ενσωματώσουν τους καινούργιους παίκτες τους ακόμη περισσότερο και να «φτιάξουν» ακόμη περισσότερο την χαμένη τους ψυχολογία.

Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ με μεγάλη ευστοχία στην επίθεση, έβαλε 98 πόντους στο ΛΑΥΡΙΟ και κέρδισε μια μάχη από τα κάτω  διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα, η οποία σίγουρα θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στο τέλος. Το ΛΑΥΡΙΟ, από την  άλλη πλευρά ίσως ήταν και το μοναδικό παιχνίδι τους φέτος που απέδωσαν τόσο άσχημα κυρίως στην άμυνα όπου  ήταν και το ατού του Σέρελη.

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ του Αρη Λυκογιάννη, πλησιάζοντας και το ρεκόρ ευστοχίας στα δίποντα για την Α1, έκανε ένα παιχνίδι εντυπωσιακό,  με 6 παίκτες του πάνω από τους 10 πόντους και διέλυσε τον πολύ καλό μέχρι το Σάββατο  ΚΟΡΟΙΒΟ,  ο οποίος υποτάχθηκε χωρίς να καταφέρει να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

ΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ

Οι  Αμερικανοί  καθάρισαν  για τον Άρη  και  λύγισαν  την  αξιόμαχη  Κηφισιά.

1 (5)

 

Ο  ΑΡΗΣ  έχοντας  πλέον υψηλή ψυχολογία αφού  προερχόταν από  δύο σπουδαίες νίκες και μέσα στο ΟΑΚΑ επί  της  ΑΕΚ αλλά και στο EUROCAP  επί της Ούνικς Καζάν κέρδισε με κεκτημένη ταχύτητα και  την Κηφισιά με 81-68 στο κατάμεστο Nick Galis Hall για την 9η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ .

Για μια  ακόμη  φορά ο ΑΡΗΣ στηρίχθηκε στους συνήθεις ύποπτους

Αμερικάνους του σύν τον Κοέν.Δηλ,  ο Οκάρο Ουάιτ αποτέλεσε τον επιθετικό ηγέτη του  με 19 πόντους, ενώ ακολούθησαν και   οι ΜακΝίλ με 16, Χάγκινς με 14 και 8 ριμπάουντ και ο  Κοέν με 11 ενώ θετικός ήταν  και  ο υπο  φυγή   Τσούπκοβιτς με 8 πόντους .

Η  ΚΗΦΙΣΙΑ  που  αγωνίστηκε χωρίς τον πρώτο προπονητή της Ηλία Παπαθεοδώρου  ο οποίος βρίσκονταν στην  εξέδρα, και όπως είναι φυσικό δεν είναι  και  το  πιο  εύκολο  πράγμα  του  κόσμου  να  δίνεις  οδηγίες από την  κερκίδα  του  Αλεξάνδρειου, αλλά με τον Γιώργο Λημνιάτη στην  άκρη του πάγκου, για ακόμη μια  αγωνιστική  ήταν  καλή και λύγισε φυσιολογικά από μια  εμφανώς  ανώτερη ομάδα. Πρώτοι σκόρερ και  καλύτεροι παίκτες για τους φιλοξενούμενους ήταν οι Λόουερι με 15 πόντους και  η  σταθερή  αξία  ο  Λεωνίδας  Κασελάκης με 13 π.,  και 8 ριμπάουντ.

Σε ένα παιχνίδι όπου για μία ακόμη φορά οι κερκίδες της  Nick Galis Hall  είχαν τον παλμό που  ξέρουν  να  δημιουργούν οι φίλαθλοι του Άρη  που  φρόντισαν  να  δώσουν  ακόμη  ένα  δυναμικό  παρών.

Το παιχνίδι κρίθηκε κυρίως  στο ομαδικό παιχνίδι των γηπεδούχων, (αυτό φαίνεται ξεκάθαρα  στις 17  ασίστ  έναντι των  9   της ΚΗΦΙΣΙΑΣ) ειδικά το ξέσπασμα στο 30′ όπου η  ΚΗΦΙΣΙΑ  είχε μειώσει σε 61-57  με  τον ΑΡΗ  να ξεφεύγει με 72-61 στο 35΄ που ουσιαστικά του  έδωσε και την νίκη.

Τώρα ο ΑΡΗΣ σκέφτεται πάλι το EUROCAP  και τον επόμενο αγώνα στην Ρουμανία με την Πλοέστι, ενώ η ΚΗΦΙΣΙΑ, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την διακοπή του πρωταθλήματος για  να ανακάμψει και να αλλάξει  κυρίως την ψυχολογία των παικτών της ενόψει της  δύσκολης συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 42-33, 61-57, 81-68.

 

Με νέο “ήρωα” τον Σάντλερ  πέτυχε την  πρώτη νίκη  μέσα στην Πάτρα

2 (4)Ο ΑΠΟΛΛΩΝ  ΠΑΤΡΩΝ  κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκορ 69-68 με ένα φόλοου του Σάντλερ επτά δέκατα πριν τελειώσει το ματς! Οι Πατρινοί πανηγύρισαν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα στην Περιβόλα μετά από τέσσερις ήττες.

Αυτή η  νίκη  μάλιστα, ήταν η δεύτερη σερί επιτυχία για τους  Πατρινούς μετά το “διπλό” στο ματς με την ΚΗΦΙΣΙΑ  στο Ζηρίνειο και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, και απρόσμενη.

Η ομάδα του Κώστα Μέξα επικράτησε του ΠΑΟΚ με τελικό σκορ 69-68 με φόλοου του Σάντλερ επτά δέκατα πριν  τελειώσει το ματς, την  στιγμή που στο 67-68 ο  Τέπιτς αστόχησε σε τρίποντο και ο Σάντλερ 7 δέκατα πριν  τελειώσει το ματς έκανε το 69-68.

Απο  τους  γηπεδούχους  ‘όλα τα λεφτά’  ήταν  οι  δύο καινούργιοι  Αμερικανοί  τους, ο   Ντίλαρντ με 22 π. και  ο  Σάντλερ με 23 π. ενώ  βοήθησε  και  ο Μέιερ,  για  μια ακόμη  φορά.

Απο  τον  ΠΑΟΚ, ξεχώρισε ο Μαργαρίτης με  15 π. και ο Σχορτσιανίτης επίσης με 15 π., ενώ υστέρησαν οι υπόλοιποι  ειδικά στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 32-32, 51-48, 69-68

 

Το Ρέθυμνο  λύγισε  Ταπούτο  και  Λέιζερ και πήρε  μια αγχωτική αλλά σπουδαία  νίκη.

3 (5)Το ΡΕΘΥΜΝΟ κατάφερε να ντουμπλάρει τις νίκες του στο γήπεδό του και να βρει την απάντηση στα προβλήματα  που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες αγωνιστικές,  αφού η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου  έκανε την μία ήττα μετά την άλλη και κατέρρεε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Έτσι κατάφερε να κερδίσει σχετικά εύκολα την ΚΑΒΑΛΑ και να λυγίσει και τον εκπληκτικό Χρήστο Ταπούτο με 84-74.

 

Αυτήν  την  φορά   ο  Τάιλερ Στόουν (23π., 11ριμπ., 5ασ.)   έδειξε  να  εξελίσσεται  σε πρωταγωνιστή, αφού  για  αυτό  τον έφεραν  πριν  από λίγο  καιρό  στο  ΡΕΘΥΜΝΟ , και να  οδηγεί την  ομάδα του  στην  αγχωτική  αυτή  νίκη .Ταυτόχρονα  και ο  Χάροου με  16 π.  ήταν άξιος  συμπαραστάτης και  μαζί  με  τον γνωστό  πλέον  πολύτιμο  Σάφτενααρ ,  ήταν  οι  καλύτεροι των Κρητικών.

Απο την  άλλη πλευρά ο   Χρήστος  Ταπούτος, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση  με 27 πόντους (5/6 δίπ., 3/5 τρίπ., 8/10 βολ.) σε 29’38” συμμετοχής,  ήταν  ότι  καλύτερο είχε  να  αναδείξει  η  ΚΑΒΑΛΑ.Μαζί  ,  θετικός  ήταν  στην  πρώτη  του  εμφάνιση  και  ο  Λειζερ , ο  οποίος  έδειξε  ότι  θα  βοηθήσει  την  ομάδα του    στα   επόμενα  κρίσιμα  παιχνίδια.

 

Χαρακτηριστικό  στατιστικό  το τελικό  67% στα δίποντα για  τους  γηπεδούχους  με τον  Τάιλερ Στόουν (8/9), και  τον   Ράιαν Χάρρου (6/7)  αλλά και  τον  Ρόναλντ Σάφτενααρ (5/7)  να  είναι   αυτοί που  ουσιαστικά  έκαναν   τη  μεγαλύτερη  ζημιά  στην  άμυνα  της  Καβάλας ειδικά  στο  τρίτο  δεκάλεπτο  όπου  οι   Κρητικοί  μετέτρεψαν το +9 (52-43)  του  20ου  λεπτού,  σε +14 (66-52)  στο  30ο  για να βάλουν  τις βάσεις της  επικράτησής  τους.

Η  ΚΑΒΑΛΑ μετράει πλέον οκτώ διαδοχικές ήττες,  και  όπως  είπε  και  ο  Στήβ Γιατζόγλου θέλει  επειγόντως  ενίσχυση, για  να μπορέσει  να  εκμεταλλευτεί  και  την  διακοπή. Ο  νέος   του  παίκτης    ο  Τάιλορ  Λέιζερ  δείχνει  ικανός να την  βοηθήσει αλλά  δεν  μπορεί μόνος  του .Το  βάθος  στον  πάγκο  των  Αργοναυτών  είναι  πολύ  μικρό  και  εάν θέλει  να  προσπαθήσει  τουλάχιστον  να  σωθεί πρέπει  να  ενισχυθεί .Ηδη  ακούγεται  ο  Κυρίτσης  που έχει  ξανααγωνιστεί  στην  ΚΑΒΑΛΑ  το 2010.

Τα δεκάλεπτα: 28-28, 52-43, 66-52, 84-74.

 

Ο Αρκαδικός νίκησε εύκολα το Λαύριο και  πήρε  ανάσα

4 (5)Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ   επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, καθώς νίκησε τελικά εύκολα το ΛΑΥΡΙΟ  στην έδρα του με 98-90.

Αυτήν  την  φορά πρωταγωνιστής  ήταν  ο   Βασίλης Καββαδάς  ο οποίος  κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα, τελειώνοντας το ματς με 20 πόντους, δίχως να χάσει σουτ με 4/4β. και 8/8διπ. ενώ άγγιξε και το νταμπλ-νταμπλ με 9 ριμπάουντ και 2 τάπες αγωνιζόμενος σε 28:33.Ο  Ελληνας  σέντερ δείχνει  να  ξαναβρίσκει τον  εαυτό του  στην  Τρίπολη και να  ξεδιπλώνει το  ταλέντο του , αφού  στον  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  δεν  είχε  τις  ευκαιρίες  που  έπρεπε και  έμεινε  στάσιμος.

Εξαιρετικοί   απο τον  ΑΡΚΑΔΙΚΟ  ήταν και  ο  Βαν  όστρουμ με  24 π., αλλά  και  ο  εντυπωσιακός Μπράουν με 17 π.,  αλλά  και  ο  παντα  σταθερός    Νοουτίνεν με  13π.

 

Από  το ΛΑΥΡΙΟ  που  μάλλον  έκανε  το  χειρότερο  παιχνίδι  του  μέχρι  τώρα  τουλάχιστον  αμυντικά , ξεχώρισε ο  γνωστός  και  ουσιαστικός Γιάνγκ , με 26 π., ο  Νίξον με 15π., και  ο  Εβανς με 13 π,.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 48-37, 74-59, 98-90

 

Ο  Κολοσσός επανήλθε  και  διέλυσε  τον Κόροιβο

 

5 (5)Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ  επικράτησε του ΚΟΡΟΙΒΟΥ  στο Βενετόκλειο με 94-73 και ανέβηκε και  άλλο στην  κατάταξη της  Basket League ΣΚΡΑΤΣ, Αυτήν  την  φορά  έχοντας  πλουραρισμό  στην  επίθεση  με  έξι παίκτες με διψήφιο  αριθμό  πόντων ,απέναντι  στην  ομάδα  της Ηλείας,  που  για  πρώτη  φορά  έχασε  με  τέτοια  διαφορά πόντων.

 

Η νίκη, λοιπόν, του  ΚΟΛΟΣΣΟΥ  με +21 απέναντι στον Κόροιβο, στηρίχθηκε  παρα  πολύ  στις  προσπάθειες των Λαρεντζάκη 11 (1), Λίντεν 5 (1), Ρέλεφορντ 17 (1), ΜακΓκι 12, Λιούις 12 (4), , Ντέιβις 11, Αχόνεν 16 (4). Αυτή  η  επιθετική  ‘ραψωδία’  όλων  των παικτών  του  παραλίγο  να δημιουργήσει  και  ένα ρεκόρ.
Οι γηπεδούχοι είχαν 17/18 δίποντα στο ημίχρονο και τελείωσαν το ματς με 23/32 δίποντα (71%) απειλώντας το… στοιχειωμένο (από το 1989) ρεκόρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε 81% σε αναμέτρηση με τον Έσπερο Πατρών!

Απο  τον ΚΟΡΟΙΒΟ που  για  πρώτη  φορά  φέτος απογοήτευσε και  τους  φίλους  του αλλά  και  όλους  τους  ανθρώπους του  Μπάσκετ , οι Ντέιβις (16π.), Χάρις (10π.), Βασιλόπουλος (8π., 4ριμπ., 5κλ.),  ήταν  οι  διακριθέντες.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 54-33, 73-50, 94-73.

 

100άρης  και  νικητής  του  ντέρμπυ!

Οι Πειραιώτες  επικράτησαν  της  ΑΕΚ  με σκορ 79-71, σημειώνοντας την  100η  σερί   νίκη τους  στο  ΣΕΦ  στη  κανονική  περίοδο(τελευταία  ήττα  το  2008 από  τον  Παναθηναικό ) . Οι  παίκτες  του  Σφαιρόπουλου  έλεγξαν   τον   ρυθμό  του  παιχνιδιού, σε  ολόκληρη  την  διάρκειά  του  και   ξέφυγαν και με +19 (64-45) στην έναρξη της τέταρτης περιόδου.

Στο  τέλος  όμως  η   “Ένωση”  έβαλε  δύσκολα  στους  Πρωταθλητές Ελλάδας,  κάνοντας  το  ματς  λίγο   ντέρμπι, μειώνοντας  σε  77-71, δευτερόλεπτα  πριν  την  λήξη.

Από  τον  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  εξαιρετική  εμφάνιση  από  τον   Βαγγέλη Μάντζαρη,  ο  οποίος  έδωσε  πολύτιμες  λύσεις  σε  επίθεση  και δημιουργία,  αλλά και  στην   άμυνα. Σε 26 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 17 πόντους (5/7δ, 7/8β, αλλά  και  με  το  κακό  0/7τρ), παίρνοντας πρωτοβουλίες   και  στο  σκοράρισμα   ενώ  μοίρασε  6  ασίστ,  πήρε  4 ριμπάουντ  και  έκανε  μόλις  1  λάθος.

 6 (4)

 

Από  τους  γηπεδούχους  εξαιρετικοί  ήταν  και  Στρόμπερι 12 (1 τρίπ., 8 ριμπ.)  Πρίντεζης 12 (2), ), και  ο  Αθηναίου 10 (2),  που σκόραρε  σε  κρίσιμες  πάλι  στιγμές  του  αγώνα..

Από  την  Α.Ε.Κ.  που  δείχνει  ότι  με  την  προσθήκη  των  Κούπερ  και  Άρμστεντ   είναι  άλλη  ομάδα  με  διαφορετικούς  επιθετικούς  προσανατολισμούς  και  λύσεις  ,  της  στοίχησε  στην  αρχή  η  αστοχία του  πρώτου  της  σκόρερ   Λουκά  Μαυροκεφαλίδη,  ειδικά  στα  τρία πρώτα  δεκάλεπτα. Ο  ηγέτης  της  ΑΕΚ,  στο  ξεκίνημα  του  αγώνα, βρέθηκε  σε  κακή  μέρα  επιθετικά, χάνοντας  το  ένα  σουτ  μετά  το άλλο,  αφού  φυσικά  και  η  άμυνα  των  παικτών  του  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  είχε  προσαρμοστεί  πάνω  του. Στο 28′ είχε 1/10 (!) σουτ  εντός  πεδιάς, κάτι  που δεν  μας  έχει  συνηθίσει στη  φετινή  σεζόν. Πήρε τα πάνω του όμως  στη τέταρτη περίοδο,   όταν  αποφάσισε  να  σουτάρει  και  λίγο  πιο  έξω  από  την  ρακέτα , τελειώνοντας  τελικά το ματς με 25 πόντους (5/13δ, 6/7β)  αλλά  και 9  πολύτιμα   ριμπάουντ.

Από  τους  «Κίτρινους»  πολύ  καλός  και  ο  Κούπερ 12 (2),  υστέρησε ο   Χέρστον   με  2 π., ,και  ο   Μαυροειδής (2 π .)  ενώ  θετικός  στο  πρώτο  του παιχνίδι ο , Άρμστεντ  12 π.,  (1),  που  δείχνει  ότι   είναι  ένας  πολύ  καλός  μπόμπερ ,  ενώ  δεν  χρησιμοποιήθηκαν  αρκετά  οι   Παπαντωνίου,   και  Κατσίβελης  τους  οποίους  όμως  , ο  Σάκοτα  θα  χρειαστεί   στο  κρίσιμο αγώνα  του   EUROCAP  στο  οποίο  δεν  έχουν  δικαίωμα  συμμετοχής  οι  δύο  καινούργιοι  Αμερικάνοι  .

 

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 41-32, 59-43, 79-71

Ανετα και  χαλαρά  ο Παναθηναϊκός

7 (5)Δεν  χρειάστηκε  να  φορτσάρει , ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ   και   επικράτησε  εντός   έδρας  των  ΤΡΙΚΑΛΩΝ  με 77-64 και έκανε το 8 στα 8 στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ, παραμένοντας  πάντα  στην  πρώτη  θέση  της  βαθμολογίας    τέσσερις ημέρες μάλιστα  πριν τον κρίσμο  αγώνα   πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 της Euroleague  απέναντι  στη Ζιέλονα Γκόρα.

Δίνοντας  ιδιαίτερη   έμφαση  στην  άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης- Οι “πράσινοι” έβγαλαν από νωρίς ενέργεια στο παρκέ, και  απέκτησαν   γρήγορα διψήφιο προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, παρά τα  σχετικά   κακά ποσοστά τους σε δίποντα (17/33) και τρίποντα (7/28).

Καλύτερος  παίκτης  του  ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ για  μια ακόμη  φορά  ο Νικ Καλάθης ο  οποίος  ολοκλήρωσε   την αναμέτρηση με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ,  πλησιάζοντας  το  ντριμπλ-ντάμπλ.!!!

Και οι  δυό  ομάδες  ήταν  άστοχες   στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι “πράσινοι” είχαν μόλις 13/31 εντός παιδιάς (9/16 δίποντα, 4/15 τρίποντα), την ώρα που οι Τρικαλινοί  δεν είχαν βρει ακόμη  τον στόχο από τα 6μ75 (0/11).Στην επανάληψη   οι  γηπεδούχοι  βρήκαν  ρυθμό  και  έπαιξαν  όσο  χρειαζόταν  για  να  κερδίσουν άνετα  έναν   διαδικαστικό  αγώνα.

Από  τον  ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ  διακρίθηκαν και  οι Φώτσης (13 π.με 2 τριπ.) και ο  Παπαγιάννης  με  8 π. ο  οποίος  ,  όπως  και  ο  Χαραλαμπόπουλος  περιμένουν   τέτοια  μάτς  για  να  πάρουν  χρόνο  συμμετοχής  .

Από  τα  ΤΡΙΚΑΛΑ Κάντουγκαν  (14 π.) Σοκό (13 π.) Κόντζερ (15 π.) και  Ρόμπινσον (11 π.) ήταν  οι  καλύτεροι.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 44-25 , 60-45, 77-64.

 

  • ΤΟ ΜΑΤΣ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ   Το  μάτς  της  ημέρας    έγινε  στην  ΠΑΤΡΑ  στο  γήπεδο  της  Περιβόλας  όπου  ο  ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΣ  σε  έναν  αγώνα  πραγματικό  γκράντ-γκινιόλ Κέρδισε  τον  Π.Α.Ο.Κ.  με  69-68.

Ο Ντέβον Σάντλερ (23π. με 8/10δίπ., 1/2τρίπ., 4/4β., 6ρ., 1λ. σε 34:04) ήταν  εντυπωσιακός  στη  δεύτερη  εμφάνισή  του  με  τη  φανέλα  του Απόλλωνα Πάτρας,  ο  οποίος  χάριν  στο  φόλοού  του  εξαργύρωσε  τη νίκη  της  περασμένης αγωνιστικής  επί  της ΚΗΦΙΣΙΑΣ  (79-82),  στο  οποίο  είχε πρωταγωνιστήσει  ο  άλλος  νεαποκτηθέντας  του  ΑΠΟΛΛΩΝΑ  ο  Ντίλαρντ.

Σε ένα  παιχνίδι  όπου  ο Σούλης  Μαρκόπουλος  είδε  τους  παίκτες  του  να  υστερούν χαρακτηριστικά  σε  κρίσιμα  σημεία  του  αγώνα  (όπως  ο  Ούρος Ντούβνιακ (0/1δίπ., 0/1τρίπ., 1κλ. σε 12:25)   ο  οποίος  έχει   χάσει  την  εκτελεστικότητά  του  και  δεν   βοήθησε  ούτε   σε  αυτό  το  παιχνίδι  τον ΠΑΟΚ, αλλά  και  ο  συνήθης  σκόρερ  του  ο Κώστας   Βασιλειάδης  (4π. με 2/3δίπ., 0/5τρίπ., 7ρ., 1ασ., 1κλ. σε 24:53)) .

Βέβαια  ο  ΠΑΟΚ  θα  μπορούσε  να  είχε  κερδίσει  αυτό  το  παιχνίδι  όταν  ο  Γουίλιαμ Χάτσερ  είχε  την  πρώτη  ευκαιρία  να  τελειώσει  την αναμέτρηση  στο  39′,  αλλά  δεν  βρήκε  στόχο  από  μακρινή  απόσταση και  ο Τόνι Μάιερ  με  τρίποντο  μείωσε  σε  65-66.

Ο Κώστας Βασιλειάδης πέρασε κάτω απ’ το καλάθι για το 65-68 λίγο πριν απ’ την είσοδο στο τελευταίο λεπτό, ο Κέβιν Ντίλαρντ με layup μείωσε σε 67-68 στα -37,1″, ο Μιλένκο Τέπιτς αστόχησε σε τρίποντο στα -13″ και  η  συνέχεια ανήκε στον Ντέβον Σάντλερ,  που  με  το  εκπληκτικό  αυτό  φόλοου  έδωσε  την  νίκη  στην  ομάδα  του  σε  ένα  μάτς  που ήταν  τουλάχιστον  ως  προς την εξέλιξή  του  διαφήμιση  για  το  πρωτάθλημα της  Α1..

 

  • MVP ΕΛΛΗΝΑΣ ,
  • 8 (4)
  • Σαν καλύτερο  Έλληνα  παίκτη  αυτής  της  αγωνιστικής  θα  πρέπει  να  χρίσουμε       τον  Βασίλη  Καβαδά του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ         για  την  σπουδαία απόδοσή  του  στον  αγώνα  της  ομάδας  του με  το  ΛΑΥΡΙΟ, όπου  υπερίσχυσε  μέσα στην  ρακέτα  όλων  των  αντιπάλων  του   όντας  αλάνθαστος   στις  προσπάθειές  του .  .Κατάφερε  με  20 π.,  (8/8 διπ.,.,4/4 βολ., αλλά  και  9  ρημπάουντ  να  κάνει  μια  εξαιρετική  εμφάνιση και  να  αποδείξει  για  μια  ακόμη  φορά  ότι  του  έλειπαν  παιχνίδια  στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και  στον  ΑΡΚΑΔΙΚΟ  θα  έχει  την  δυνατότητα  να  δείξει  τις  πραγματικές  του  ικανότητες και  το  πλούσιο  ταλέντο  του  ,  με  σκοπό  να  ξανακερδίσει  την  θέση  του  και στην Εθνική  ομάδα.
  • MVP  ΞΕΝΟΣ ,
  • 9 (4)
  • Ντέβον Σάντλερ  του ΑΠΟΛΛΩΝΑ      με  23 π. .,(4/4 βολ., 8/10 δίπ.,1/2 τρίπ. 6 ρημπ.).Ο  νέος   παίκτης  του ΑΠΟΛΛΩΝΑ  (1,83 – 24 ετών), Είχε  συμφωνήσει   στην αρχή του έτους με την Τσιμπόνα,  χωρίς  ωστόσο  να  αγωνιστεί.

Ο Αμερικανός  είχε  απασχολήσει  και  νωρίτερα  τον  Απόλλωνα, ενώ  πέρυσι  αγωνίστηκε  στην  Α2  Ιταλίας με  την  Παφόνι Ομέγκνα, έχοντας   όμως  πολύ καλά  στατιστικά ,17 πόντους και 4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 33 παιχνίδια. Ερχόμενος    στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ,  μαζί  με τον εκπληκτικό Κέβιν Ντίλαρντ  κατάφεραν σε δύο αγωνιστικές  να μεταμορφώσουν τους  Πατρινούς,  και  να κάνουν δύο φοβερές νίκες, μέσα στο Ζηρίνειο επι της ΚΗΦΙΣΙΑΣ,  και  το Σάββατο με  τον Π.Α.Ο.Κ. στην Περιβόλα  με εκείνο το απρόσμενο αλλά  και ηρωικό  φόλοου του Σάντλερ  ο  οποίος  με ένα εντυπωσιακό άλμα πάνω από  όλους  και  μάλιστα  ερχόμενος  από  πίσω,  έστειλε  την μπάλα  μέσα  στο  καλάθι  των Θεσσαλονικιών και χάρισε στην ομάδα  τους  την  πολυπόθητη  αυτή  νίκη. Ενας  παίκτης  που  σίγουρα  θα μας ξανααπασχολήσει  και  στους επόμενους αγώνες.

 

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ της  Αγωνιστικής

Αυτήν την εβδομάδα, στην βασική Ελληνική πεντάδα είχαμε  τον  Βαγγέλη  Μάντζαρη  του  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στον άσσο  ο  οποίος σε 26 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 17 πόντους (5/7δ, 7/8β, αλλά  και  με  το  κακό  στατιστικό  των  0/7τρ),αλλά με πολλές πρωτοβουλίες  και στο  σκοράρισμα ενώ  ταυτόχρονα  δημιούργησε όσο  έπρεπε με  6  ασίστ, ενώ  πήρε και  4 ριμπάουντ και έκανε μόλις 1 λάθος.

Ο Γιαννούλης  Λαρεντζάκης   του  ΚΟΛΟΣΣΟΥ     στο  δύο, για  μια  ακόμη  φορά, όντας σταθερός σε όλα τα  παιχνίδια  (11 π. 2/3, διπ. , 1/5, τριπ. 4/5  βολ.,.5  ρημπ. 3 ασιστ   ) σκόραρε,  δημιούργησε,  έπαιξε άμυνα όταν  έπρεπε,  και συνδύασε ένα  «φονικό» επιθετικό σύνολο  μαζί  με  άλλους  5 συμπαίκτες  του που είχαν διψήφιο  αριθμό πόντων, ο  Χρήστος  Ταπούτος  της  ΚΑΒΑΛΑΣ   στο  τρία, επίσης για μια  ακόμη  φορά,  27 π.,  (5/6 διπ.,3/5  τριπ.,8/11 βολ., αλλά  και  6  ρημπάουντ,  ήταν  εκπληκτικός  και  κράτησε  μόνος  του σχεδόν  την  ομάδα  του μέσα  στην  διεκδίκηση  της νίκης  όταν το ΡΕΘΥΜΝΟ  προσπαθούσε  να  ξεφύγει στο σκόρ, ο   Λεωνίδας  Κασελάκης  της  ΚΗΦΙΣΙΑΣ       στην  θέση  τέσσερα , (13π,4/5δ,  1/5  ΤΡΙΠ. 2/2  ΒΟΛ.,  8ρ, 3ασ),  αγωνίστηκε  σχεδόν  σε ολόκληρο το  παιχνίδι ( 39,01’) και  ήταν πολύ  καλός  σε  άμυνα  και  επίθεση, αντιμετωπίζοντας  συνέχεια  τους  πολύ  καλούς  Αμερικανούς  του  ΑΡΗ ,  ,  και  στην  θέση  του  σέντερ    φυσικά  αυτήν  την εβδομάδα  ο    Βασίλης  Καβαδάς   του  ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ   20 π.,  (8/8 διπ.,.,4/4 βολ., αλλά  και  9  ριμπάουντ  ο  οποίος  ήταν  εξαιρετικός ,  αλάνθαστος ,  και  αποτέλεσε  τον  ακρογωνιαίο  λίθο  της  σπουδαίας  νίκης   της ομάδας  του.

 ΠΕΝΤΑΔΑ  ΞΕΝΩΝ.για  μια  ακόμη  αγωνιστική ο Κέβιν  Ντίλαρντ     του ΑΠΟΛΛΩΝΑ   στην  θέση  1   ο οποίος  πέτυχε  22 πόντους (με 6/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα και 7/7 βολές,5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 6  κερδισμένα  φάουλ, τον  οποίον  τον επιλέγουμε και για  την  απόδοσή  του  αλλά  και για  την σπουδαιότητα  της νίκης  της  ομάδας  του

Ο Ντέβον  Σάντλερ  του ΑΠΟΛΛΩΝΑ  με  23 π. .,(4/4 βολ., 8/10 δίπ.,1/2 τρίπ. 6 ρημπ.).,  στην θέση δύο,  και  για  την  απόδοσή του γενικά  αλλά  και για  το  εκπληκτικό  του καλάθι  στο τέλος που χάρισε την νίκη στην ομάδα  του ,ο    Μπράντον  Γιάνγκ  του  ΛΑΥΡΙΟΥ   (17 π. 4/7 διπ.,2/3 τριπ.,3/5 βολ.,3 ρημπ.,και  4  ασσίστ ), στην θέση  τρία, γιατί ήταν ουσιαστικά  αυτός που αντιστάθηκε στην πολύ κακή απόδοση της ομάδας του στην Τρίπολη και  προσπάθησε  μέχρι  το  τέλος ,  στο  τέσσερα  για  μια  ακόμη  φορά  ο  υπέροχος          Οκάρο  Ουάιτ  του  ΑΡΗ    , (19 π.,4/5 διπ.,3/4 τριπ.2/4 βολ.,6 ρημπ.,   ) ο  οποίος  σε  κάθε  παιχνίδι   του  ΑΡΗ , είναι  αυτός  που  δίνει  πάντα  τις  επιθετικές  αλλά  και  τις  αμυντικές  όταν  χρειάζεται  ,  λύσεις  και  τέλος  στην  θέση  του   σέντερ  ο  Γκάρι  ΜΑΚ  Γκί  του ΚΟΛΟΣΣΟΥ    (12 π.5/6  διπ., 2/7 βολ.,9 ρημπ., αλλά και  6  κερδισμένα  φάουλ με   21  ranking )  ο  οποίος  κάθε  αγωνιστική  είναι    η  σταθερή  αξία  μέσα  στην  ρακέτα  του  ΚΟΛΟΣΣΟΥ,  και  ένας  από  τους  πιο  σταθερούς  σέντερ  του  πρωταθλήματος

 

  • Ο ΚΟΣΜΟΣ .

10 (3)

 

Σε  ακόμη   ένα παιχνίδι  οι κερκίδες  στο  Αλεξάνδρειο    είχαν τον παλμό   και  τον  φανατισμό  που  ξέρουν  να  δημιουργούν  οι  μοναδικοί  μπασκετικοί   φίλαθλοι του Άρη  που  ακόμη  μία  φορά έδωσαν  δυναμικό  παρών.  Δεν  ξεχωρίζουν  τον  αντίπαλο,  αγαπούν  την  ομάδα  τους, και  σε  κάθε αγώνα  πάνω  από  4.000  κόσμος  πηγαίνει  στην  σάλα  που  από  τότε  που  πήρε  το  όνομα  του  μεγάλου  Νίκου  Γκάλη,  λες  και θέλουν να  τον τιμούν, δεν  είναι «άδεια»  ποτέ!!

Στο  ΣΕΦ  οι  φίλαθλοι  του  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  μπορεί  να  μην το  γέμισαν για  αγώνα  ντέρμπυ, ήταν όμως  αρκετές  χιλιάδες και σε όλο τον αγώνα φάνηκαν ιδιαίτερα θερμοί και χειροκρότησαν και στήριξαν τους παίκτες τους ακόμη  και σε σούτ  airball.

Στην Περιβόλα, σε ένα πολύ «ζεστό» γήπεδο οι φίλαθλοι του ΑΠΟΛΛΩΝΑ το χάρηκαν ιδιαίτερα και στα  τελευταία  λεπτά  του αγώνα, ειδικά, ήταν πολύ θερμοί και στήριξαν τους παίκτες  τους, και αποζημιώθηκαν από την πολύ  μεγάλη νίκη, η  οποία  ουσιαστικά ξανακέρδισε την εμπιστοσύνη των φίλων του  ιστορικού ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Στην  Τρίπολη, γέμισε το γήπεδο από τους φιλάθλους του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ,  αλλά  και  100   φίλοι  του  ΛΑΥΡΙΟΥ  ακολούθησαν  για  μια  ακόμη  φορά  την  ομάδα  τους  εκτός  έδρας   και  την στήριξαν  ηθικά  , δείχνοντας  της  αγάπη   τους  για  μια  ομάδα  που  τουλάχοστον  έχει  δείξει  αγωνιστικό  χαρακτήρα  μέχρι  τώρα  .

Στην  Ρόδο  οι  παίκτες  του  ΚΟΛΟΣΣΟΥ  πρέπει  να αισθάνονται  απογοητευμένοι  αφού    η  εκπληκτική  τους  απόδοση  μέσα  στο  παρκέ  δεν   ήταν  το θέαμα  που θα  προσέλκυε  τους  φιλάθλους  οι  οποίοι  δεν  τους  τίμησαν με  την  παρουσία  τους.Μάλλον   φέτος  είναι  μια  χρονιά  που  οι  Ροδίτες  θα πρέπει  να  στηρίξουν  την  ομάδα  τους η οποία  διανύει  μια  πολύ  καλή  αγωνιστική  περίοδο.

Στο  Ρέθυμνο,  παρόλο που  οι  Κρητικοί  φίλαθλοι  φέτος  δεν  είναι ευχαριστημένοι  με  την πορεία  της ομάδας  τους,  γέμισαν το γήπεδο και συμπαραστάθηκαν  στους  παίκτες  τους  στον  αγώνα  με  την  ΚΑΒΑΛΑ.

Τέλος στο  ΟΑΚΑ, οι  λίγοι πιστοί  Παναθηναικοί, ήταν εκεί, αφού οι περισσότεροι περιμένουν αγώνες της  Ευρώπης  για να γεμίσουν τις εξέδρες.

 

 

  • TO FAIR  PLAY   ΤΗΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Στο fair  play αυτής της  αγωνιστικής  η   αφιέρωση  που  έκανε  ο  Αρης  Λυκογιάννης μετά  τον αγώνα  με τον  ΚΟΡΟΙΒΟ  ,  όπου  αφιέρωσε  την  νίκη  σε  έναν  φίλο του  που  περνά  δύσκολες  στιγμές  (πιθανόν  με  την  υγεία  του) δείχνει  ότι εκτός από τις νίκες και  τις  ήττες  υπάρχει  και η συναισθηματική  πλευρά  της  ζωής  μέσα στον  ίδιο  τον  αθλητισμό  που  εκεί  και  οι  νικητές και  οι  χαμένοι βρίσκονται  στην ίδια αφετηρία,  και αντιμετωπίζουν  μαζί τις δυσκολίες της  ζωής  που είναι  δυστυχώς πάρα πολλές .

Και όταν έχουν να κάνουν με  την υγεία των ανθρώπων τότε όλοι μαζί πρέπει να στέκονται στήριγμα σε  αυτούς  που  έχουν  ανάγκη .

Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Νίκου Κυζερίδη (πρώην ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ και άλλων ομάδων) που  ανεβαίνει εδώ και μερικά χρόνια το δικό του “Γολγοθά”, αφού  του διαγνώστηκε  καρκίνος στους λεμφαδένες  αλλά απ’  ότι  φαίνεται  δεν  είναι  μόνος του  σε  αυτή τη “μάχη”! Πολλοί   παίκτες  του μπάσκετ  βρίσκονται  κοντά  του με τελευταίο τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Ο πρώην παίκτης του Άρη και νυν της Μπαρτσελόνα, ενημερώθηκε για την μεγάλη μάχη που δίνει ο Κυζερίδης και έσπευσε να προσφέρει για πλειστηριασμό υπογεγραμμένη τη φανέλα που φόρεσε στον πρόσφατο αγώνα των  Καταλανών  με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ.

 

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.

Η  κίνηση  του  Ντράγκαν  Σάκοτα  να  αποχωρήσει  από  την  συνέντευξη  τύπου  μετά  το  τέλος   του  αγώνα  με  τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  δείχνει  ξεκάθαρα  τα  παράπονα  που  είχαν  οι  κίτρινοι  από  την  διαιτησία  του  συγκεκριμένου αγώνα. Παράπονα  υπήρχαν  και  σε  άλλα  παιχνίδια  ,στο  Αλεξάνδρειο  από  πλευράς  φιλοξενουμένων  της  ΚΗΦΙΣΙΑΣ, στο  Ρέθυμνο  από  τον  «σολίστ»  του  πάγκου  Στήβ Γιατζόγλου,  αλλά  και  στην  Περιβόλα  από  τους  ανθρώπους  του ΠΑΟΚ.

Αρα και  αυτή  η  εβδομάδα  δεν  άφησε  να περάσουν  απαρατήρητοι,  οι  διαιτητές  των  αγώνων.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ  ΤΗΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

11 (3)

Προπονητής   της  αγωνιστικής    αυτή  τη φορά  ήταν  ο  Αρης  Λυκογιάνης,  ο οποίος μετά από τρείς συνεχόμενες  ήττες  κατάφερε να  αντιστρέψει το  άσχημο  κλίμα  στην  ομάδα του,  να τονώσει ψυχολογικά και αγωνιστικά  τους  παίκτες  του,  και  να  «στήσει»  την ομάδα  του, αμυντικά με έναν τρόπο  που έκλεισε όλους τους διαδρόμους και  τις επιθετικές λύσεις σε όλα τα επιθετικά ατού του πολύ καλού  και σταθερού ΚΟΡΟΙΒΟΥ, αλλά να δημιουργήσει στην  επίθεσή του  έναν επιθετικό πλουραλισμό, με πολλές λύσεις και με τους Λαρετζάκη, Ρέλεφορντ, Ουίλ Ντέιβις,  Αχόνεν, Γκάρι Μακ  Γκί  και Λιούις να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων .

Ανάγκασε έτσι τον Χάρη  Μαρκόπουλο να  μην μπορεί  να  βρει  τις αντίστοιχες  λύσεις  στην άμυνά  του,  και  να  προσπαθεί σε όλη  την  διάρκεια  του αγώνα  να μειώνει  το  σκορ,  αλλά τελικά να μην τα καταφέρνει και να  γνωρίζει την οδυνηρή ήττα με 94-73,  μια  διαφορά 21 πόντων που δύσκολα θα ξαναχάσει ο  ΚΟΡΟΙΒΟΣ  σε  άλλους  αγώνες με ομάδες  τουλάχιστον του  δικού της  βεληνεκούς.

Ο  Αρης  Λυκογιάννης, μοιράζοντας τον χρόνο ακριβώς στα ίσα σε 11 (!!!) τουλάχιστον παίκτες  έδειξε ότι δημιουργεί μια  ομάδα  που  δεν στηρίζεται στον έναν καλό Αμερικάνο, ή στον εκάστοτε σουτέρ που θα μπορεί  να  μην  είναι  στην μέρα του, αλλά παίρνει  από όλους  τους παίκτες  του αυτό που  μπορούν να  δώσουν περισσότερο,  και  έξω  και  μέσα από το  «ζωγραφιστό» !!.

 

ΤΟ  ΓΕΓΟΝΟΣ

Το  γεγονός  της  αγωνιστικής  ήταν  το  ρεκόρ  του  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ πού  έφτασε  τις  100  σερί  νίκες  στην  κανονική  διάρκεια  του  πρωταθλήματος.

Ετσι  λοιπόν  το  ΣΕΦ έχει  εξελιχθεί  σε  απόρθητο  κάστρο  για  τον  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ   στην κανονική  περίοδο  της  Basket  League.  Η    νίκη  με  79-71  επί της ΑΕΚ ήταν η 100η διαδοχική  για  τους  «ερυθρόλευκους»  στη  regular  season,  όπου  δεν  έχουν  χάσει  στο γήπεδό   τους  από τις 17 Φεβρουαρίου του 2008 όταν  ηττήθηκαν  ο 82-64 από τον Παναθηναϊκό.

Υπάρχουν όμως και  άλλα  πιο εντυπωσιακά στοιχεία:

-Ο Ολυμπιακός έδωσε 19 από τα 100 αυτά παιχνίδια χωρίς κόσμο λόγω τιμωριών.

-Η μέση διαφορά με την οποία νίκησε τους αντιπάλους του ήταν 27,11 πόντοι (!), με το +69 επί του Λαυρίου φέτος (108-39) να είναι η καλύτερή του επίδοση.

-Η πιο δύσκολη νίκη των Πειραιωτών στο διάστημα των 100 αυτών αγώνων ήταν το 2011 στο 87-83 στην παράταση απέναντι στον Παναθηναϊκό, απέναντι στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επτά σερί νίκες σε κανονική περίοδο.

 

Σχετικά άρθρα

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou

Πολύ καλός ο Χαντζής στην πρώτη νίκη των Dubai Falcons!

pannikolaou